Ik voel mij eenzaamen zou graagwat ondernemen

Stichting Vier Het Leven

Samen uit, samen genieten met Stichting Vier het Leven
Door de vergrijzing zijn er veel alleenstaande ouderen die het niet leuk vinden om alleen op pad te gaan en niet altijd iemand hebben die mee wil of kan. Bovendien is er een groep die zich fysiek kwetsbaar voelt, maar prima uit de voeten kan als hem of haar een ondersteunende arm geboden wordt. Dankzij de inzet van 1.600 vrijwilligers die Stichting Vier het Leven heeft weten te enthousiasmeren, worden ouderen in staat gesteld gezellig samen uit te gaan: naar het theater, een mooie balletuitvoering, film, concert of een interessant museum. De ouderen worden thuis opgehaald door een vrijwilliger en samen met leeftijdsgenoten genieten zij van een gezellige middag of avond uit.

We halen onze gasten thuis op en rijden met ze naar het theater. We brengen de jassen naar de garderobe, halen een kopje koffie en begeleiden onze gasten naar een speciaal gereserveerd Vier het Leven-tafeltje. Tijdens de pauze en na afloop is er alle gelegenheid om na te praten. Het mooie van onze uitjes is dat we de voorstellingen echt sámen beleven.

We zien ouderen opbloeien, vooral personen die wel graag uit zouden willen, maar niet goed weten met wie. Ook voor ouderen die moeilijk lopen of een rollator hebben, zetten onze vrijwilligers zich graag in. Behalve naar theatervoorstellingen gaat Vier het Leven ook met haar gasten naar de bioscoop en musea!

Programma
We gaan bijvoorbeeld naar voorstellingen in het Theaterhotel Almelo, maar ook Parkgebouw Rijssen. We gaan één keer in de maand op de vrijdagmiddag naar een mooie film in Filmhuis Almelo. En in Theater Hof 88 bekijken we ook mooie voorstellingen. We bieden dus een gevarieerd programma met in de zomer ook openluchttheater en museumbezoek.

Wilt u meer informatie over Vier het Leven, bel dan ons landelijke telnr. 035 5245156 of bekijk ons aanbod op: www.4hetleven.nl.

Voor wie?

Voor (alleenstaande) ouderen die het niet leuk vinden om alleen op pad te gaan en niet altijd iemand hebben die mee wil of kan.

Wanneer?

Verschillende data, voor meer informatie bel ons of kijk op de website

Waar?

Verschillende locaties, u wordt thuis opgehaald

Zoek op de website