Nieuws

Huttenland 2019

Timmeren, zagen, bouwen en spelen, het kan allemaal op Huttenland. Kom jij met je vrienden een gave hut bouwen? Thema: Het Wilde Westen Doelgroep: 8 tot en met 14 jaar Wanneer: Elke werkdag van 5 augustus 2019 t/m 21 augustus 2019 Tijd: 12.00 uur – 17.00 uur (later komen of eerder weggaan is geen probleem) Waar:  Wijk Aalderinkshoek Specifieke locatie: Het grasveld tussen de Kareliaflat en de Schubertstraat Entree: Gratis Aanmelden Je kunt je tijdens het evenement dagelijks aanmelden op het terrein. Geen zin om in de rij te wachten? Je kan je aanmelden op de website van Avedan!

Workshop digitaal fotoboek maken

In het Huis van Katoen en Nu is op vrijdag 2 augustus van 10.00 – 12.00 uur weer een OVA-morgen.  De ouderen leren, onder deskundige begeleiding, hoe je met digitale foto’s een prachtig fotoboek kunt maken. Alle (vakantie) foto’s in één boek! De workshop bevat drie hoofdzaken: hoe krijg je de foto’s van de smartphone naar de laptop, hoe maak je een eenvoudig fotoboek en hoe maak je een fotoboek met eigen fantasie. De deelnemers nemen naast een opgeladen laptop ook een telefoon en de met de smartphone meegeleverde usb-kabel mee. Deelname is gratis. Graag aanmelden vóór 23 juli as, na aanmelding ontvangen de deelnemers meer informatie: Hilly van Stuivenberg: hilly.vanstuivenberg@ouderenverenigingalmelo.nl Telefoonnummer: 06-47132442

Een digitale marktplaats voor vrijwilligerswerk èn burenhulp

Almelovoorelkaar is een digitale marktplaats voor vrijwilligerswerk èn burenhulp. Zowel vrijwilligersorganisaties als individuele bewoners kunnen hun vraag (vacature) en aanbod plaatsen op dit platform.

Bekijk hier het zomerprogramma dat begint op 27 mei en eindigt op 2 augustus 2019

Hier vindt u het zomerprogramma dat begint op 27 mei en eindigt op 2 augustus 2019. In die tijd zijn er 9 aansprekende OVA-activiteiten voor ouderen.

Ook in jouw klas groeien kinderen op in armoede

Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. Toch groeien ruim 378.000 kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum. Dat betekent dat er in iedere klas gemiddeld 2 á 3 kinderen zitten die opgroeien in armoede. Herken jij de signalen?

Repair Café Almelo

Het eerstvolgende Repair Café is vrijdag 17 mei van half 1 tot half 4 in het Klussenhuis van Aveleijn, Kruisweg 2 in Almelo.

Avedan wijk- huiskamers

Avedan ouderenwerk organiseert wekelijks meerdere wijk- huiskamers. Een wijk- huiskamer is een gezellige ruimte waar senioren elkaar ontmoeten voor een praatje of samen een activiteit ondernemen.

Repair Café Almelo

Het eerstvolgende Repair Café is vrijdag 8 Februari van half 1 tot half 4 in het Klussenhuis van Aveleijn, Kruisweg 2 in Almelo.

Nieuwe wet Algemene Verordening Persoonsgegevens

25 mei 2018 is de nieuwe wet Algemene Verordening Persoonsgegevens ingegaan. Deze wet gaat over de omgang van uw persoonsgegevens.

Levenskunst 55+

Op 28 december as is er in het Huis van Katoen en Nu weer de maandelijkse “OVA-morgen”. We ontmoeten elkaar tussen Kerst en Oud en Nieuw  onder het genot van een kopje koffie of thee met een oliebol. Er is gelegenheid om een spelletje te spelen.  De TOP 2000 staat natuurlijk aan en gastvrouw Elsbeth van het Huis van Katoen en Nu geeft een rondleiding. Aanmelding is niet nodig. Je bent van harte welkom. De morgen begint om 10.00 uur en duurt tot 12.00 uur. De Ouderen Vereniging Almelo (OVA) organiseert onder de titel Levenskunst 55+ vanaf september elke laatste vrijdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur een activiteit voor en door ouderen in het Huis van Katoen en Nu: de “OVA-vrijdagmorgen”.

Nationaal Ouderenfonds brengt ouderen samen met kerst

Meer dan een miljoen ouderen in Nederland hebben nauwelijks sociale contacten. Veel van hen zijn ook met kerst alleen. Het Nationaal Ouderenfonds vindt dat dat anders kan en daarom organiseert zij, in samenwerking met Van der Valk, door het hele land kerstdiners. Ook in Almelo wordt een kerstdiner georganiseerd. Het diner wordt gehouden in het Van der Valk TheaterHotel op 12 december as van 17.30 uur – 21.00 uur. De kerstdiners zijn bedoeld om ouderen samen te brengen tijdens de feestdagen. Daarnaast kunnen ouderen tijdens de diners in contact komen met mensen uit de buurt, zodat zij ook na de feestdagen meer aanspraak hebben. Het Ouderenfonds draagt hiermee bij aan de vergroting van de sociale wereld van ouderen. Aanmelden Kent u mensen die voor het kerstdiner in aanmerking komen wilt u deze dan aanmelden, onder vermelding van dieetwensen en of er vervoer gewenst bij: Almelo Sociaal, Grotestraat 174, 7607CZ Almelo Tel: 0546-45 69 09, even vragen naar Carla. Email: info@almelosociaal.nl Ouderen Verenging Almelo (OVA) De OVA is een vereniging, voor iedere oudere, ongeacht sociale positie en levensbeschouwing. De vereniging wil graag een goed leven voor senioren in een zorgzame samenleving. Het Nationaal Ouderenfonds Het Nationaal Ouderenfonds steunt ouderen in Nederland

Twente vandaag

In Almelo namen tien ouders vrijwillig deel aan vijf gespreksbijeenkomsten. Een groot succes, zegt coördinator Judith Waleczek van de Academische Werkplaats Jeugd in Twente.

1 2

Zoek op de website