Nieuws

Verhuizing Almelo Doet mee

Na tien jaar onder de vlag van de Gemeente Almelo te hebben gewerkt als vrijwilligersorganisatie , is het tijd om op eigen “benen” te staan.

Daarom mogen we jullie met trots mededelen dat per 1 juli 2021 Almelo Doe(t) Mee een stichting wordt.

Eén tegen eenzaamheid.

Doet u mee?
De Week tegen Eenzaamheid (30 september – 7 oktober) is dé perfecte gelegenheid om uw activiteiten in de spotlights te zetten of aandacht te geven aan uw deelname aan het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid. Lees in deze nieuwsbrief hoe u deel kunt nemen aan de Week tegen Eenzaamheid 2021!

Animatie over chronische stress

Korte video met uitleg over stress. Wat gebeurt er in je lijf en hoofd bij stress die lang duurt? Hoe komt dat? En wie kan je helpen? Op die vragen krijg je antwoord als je de video kijkt.

Samen wandelen tegen eenzaamheid

ALMELO – Het nieuwe wandelinitiatief Walk & Talk brengt Almelose wandelaars en kwetsbaren coronaproof bij elkaar. Een wandelaar wordt gekoppeld aan bijvoorbeeld iemand die zich eenzaam voelt of een vluchteling die de stad Almelo en haar inwoners beter wil leren kennen. Samen maken ze al wandelend en kletsend kennis met elkaar én met de stad Almelo.

Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten

Bent u door de coronacrisis in financiële problemen gekomen waardoor u de huur of hypotheek niet meer kunt betalen? Misschien heeft u recht op de regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK).

Steffie legt het uit

Op www.steffie.nl worden moeilijke onderwerpen op een makkelijke manier uitgelegd. Bijvoorbeeld hoe jij:

Leuk (online) middagprogramma voor kinderen!

Het is zoals het is: de komende weken gaat Nederland weer een tijdje online naar school, in ieder geval tot 18 januari 2021. Het ochtendprogramma staat; ouders/verzorgers kunnen rekenen op een online alternatief voor de schoollessen van hun kinderen, en kinderen kunnen rekenen op hun juf of meester die hen daarin begeleidt en ondersteunt. Om ook voor het middaggedeelte een verantwoorde, leuke invulling te verzinnen kan voor ouders/verzorgers een uitdaging zijn.

Kom jij ook je schoen zetten?

Buiten bij de speelgoedbank staat een kast en liggen briefjes. Zet je schoen in de kast, stop het ingevulde briefje in je schoen en wij zorgen er voor dat Sinterklaas weet waar hij binnen komt te staan zodat je schoen gevuld kan worden.

Gratis mondkapjes voor mensen met een laag inkomen

U kunt 4 wasbare mondkapjes ophalen, als u het geld echt niet kan missen. U krijgt éénmalig per huishouden één setje mee.

Te weinig geld voor een sportclub of creatieve les?

Wil je kind graag op voetballen, muziekles, turnen, streetdance, judo of aan theater doen maar is er thuis te weinig geld? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! We zijn er ook voor zzp’ers met te weinig opdrachten of als je als gevolg van de coronacrisis geldzorgen hebt. Wij betalen voor kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar de contributie of het lesgeld en eventueel de spullen zoals sportkleding, dansschoenen of de huur van een instrument.

De speelgoedbank blijft open op afspraak

Ook Speelgoedbank Twente moet helaas maatregelen nemen…. maar ze blijven open op afspraak!
Speelgoed, puzzels en spelletjes zijn harder nodig dan anders. Even samen wat leuks doen in deze zware tijden

Senioren en Veiligheid  “Maak het ze niet te makkelijk”

Op vrijdag 30 oktober van 10.00 – 12.00 uur is er in Het Huis van Katoen en Nu een informatiemorgen over “Senioren en Veiligheid”. Natuurlijk is er ook een kopje koffie of thee en er is gelegenheid voor ontmoeting.

1 2 3 4

Zoek op de website