Nieuws

Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten

Bent u door de coronacrisis in financiële problemen gekomen waardoor u de huur of hypotheek niet meer kunt betalen? Misschien heeft u recht op de regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK).

Steffie legt het uit

Op www.steffie.nl worden moeilijke onderwerpen op een makkelijke manier uitgelegd. Bijvoorbeeld hoe jij:

Leuk (online) middagprogramma voor kinderen!

Het is zoals het is: de komende weken gaat Nederland weer een tijdje online naar school, in ieder geval tot 18 januari 2021. Het ochtendprogramma staat; ouders/verzorgers kunnen rekenen op een online alternatief voor de schoollessen van hun kinderen, en kinderen kunnen rekenen op hun juf of meester die hen daarin begeleidt en ondersteunt. Om ook voor het middaggedeelte een verantwoorde, leuke invulling te verzinnen kan voor ouders/verzorgers een uitdaging zijn.

Kom jij ook je schoen zetten?

Buiten bij de speelgoedbank staat een kast en liggen briefjes. Zet je schoen in de kast, stop het ingevulde briefje in je schoen en wij zorgen er voor dat Sinterklaas weet waar hij binnen komt te staan zodat je schoen gevuld kan worden.

Gratis mondkapjes voor mensen met een laag inkomen

U kunt 4 wasbare mondkapjes ophalen, als u het geld echt niet kan missen. U krijgt éénmalig per huishouden één setje mee.

Te weinig geld voor een sportclub of creatieve les?

Wil je kind graag op voetballen, muziekles, turnen, streetdance, judo of aan theater doen maar is er thuis te weinig geld? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! We zijn er ook voor zzp’ers met te weinig opdrachten of als je als gevolg van de coronacrisis geldzorgen hebt. Wij betalen voor kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar de contributie of het lesgeld en eventueel de spullen zoals sportkleding, dansschoenen of de huur van een instrument.

De speelgoedbank blijft open op afspraak

Ook Speelgoedbank Twente moet helaas maatregelen nemen…. maar ze blijven open op afspraak!
Speelgoed, puzzels en spelletjes zijn harder nodig dan anders. Even samen wat leuks doen in deze zware tijden

Senioren en Veiligheid  “Maak het ze niet te makkelijk”

Op vrijdag 30 oktober van 10.00 – 12.00 uur is er in Het Huis van Katoen en Nu een informatiemorgen over “Senioren en Veiligheid”. Natuurlijk is er ook een kopje koffie of thee en er is gelegenheid voor ontmoeting.

Help ons om taalambassadeurs te vinden!

Heb of had jij moeite met taal? Dan zijn wij op zoek naar jou! Want jij kunt als geen ander: helpen allerlei teksten voor iedereen duidelijker te maken vertellen dat iemand zich niet hoeft te schamen en dat er mogelijkheden zijn om beter te leren lezen en schrijven andere mensen en organisaties vertellen over jouw ervaringen mee praten over plannen bij de gemeente en andere organisaties Zit er iets bij voor jou? Meld je dan aan en word Taalambassadeur. Nieuwsgierig? Neem contact op met het Taalpunt Almelo. We vertellen je er graag meer over! taalpunt@avedan.nl 06-14528192

Ben jij tussen de 18-20 jaar en heb je geen geld voor sportlessen/muzieklessen?

Heb jij geen geld om te sporten of muzieklessen te betalen? ben jij tussen de 18-20 jaar? Geen zorgen! Jeugdfonds Almelo kan dit nu ook voor jou vergoeden! Vanaf nu helpen ze kinderen/jongeren van 0 tot 20 jaar! Meer informatie? Mail dan naar info@jeugdfondsalmelo.nl

Naar de kapper Bij Bosshardt Almelo

Vanaf 10 augustus heeft Bij Bosshardt Almelo elke maandag tussen 9.30 en 15.30 uur een professioneel barbier en een professioneel dameskapster van Elit Beauty & Cosmetics gevestigd aan de Bornerbroeksestraat 243 in Almelo bij ons in de Bij Bosshardt Almelo.

Billy Boem – training voor kinderen in een stressvolle gezinssituatie

De training is voor kinderen die behoefte hebben aan extra ondersteuning, omdat ze in de thuissituatie of directe omgeving veel spanning en stress ervaren. Het is een club waar kinderen veel plezier hebben, samen kunnen spelen en iets helemaal voor zichzelf hebben. Ook leren de kinderen hun thuissituatie een plekje te geven. Ouders met veel spanning en stress proberen dit vaak voor kinderen te verbergen, maar kinderen hebben een enorme antenne om signalen op te pikken en voelen gelijk of er iets aan de hand is. Juist door er niet over te praten gaan kinderen van alles fantaseren. Tijdens de training worden er speelse doe-activiteiten gedaan. Er wordt elke week een verhaal verteld van Billy Boem die thuis ook van alles meemaakt om er vervolgens samen over door te praten. Er worden vragen beantwoord, vaardigheden geoefend en tips gegeven. Kinderen zoeken gezamenlijk naar oplossingen. Vooraf vindt er een kennismakingsgesprek plaats met het kind en de ouder(s). De club wordt begeleid door beroepskrachten. Aanvullende informatie: Voor wie: kinderen uit de hele regio in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar Waar: in Almelo, locatie basisschool De Wereldboom Wanneer: Week 40 –  start op dinsdag 29 september, tijdstip 15.30-17.00 uur Frequentie: 10 bijeenkomsten van 1,5 uur

1 2 3 4

Zoek op de website