Nieuws

Folder: Omgaan met armoede op school

Eén op de negen kinderen of jongeren in Nederland groeit op in armoede. Dat zijn gemiddeld twee leerlingen per klas. Deze leerlingen groeien thuis en vaak ook in de buurt op in een omgeving die minder gunstig en stimulerend is, waardoor zij zich minder goed kunnen ontwikkelen. Het thema leeft op scholen, omdat leraren zien dat leerlingen in armoede ernstig belemmerd worden in hun ontwikkeling en weinig ruimte in hun hoofd hebben om tot leren te komen.

Kinderarmoede bestaat ook in Tubbergen

Er zijn voor dit jaar al weer vol op plannen om armoede zichtbaar te maken! Te beginnen bij een mooie toneelvoorstelling over kinderarmoede in nauwe samenwerking met Bert Huitink van de Pancratius Parochie in Tubbergen.

Formulierenspreekuur Bibliotheek Almelo

Vindt u het moeilijk om:

Formulieren in te vullen
Brieven te schrijven
Toeslagen aan te vragen (zorgtoeslag, huurtoeslag etc)
Bijzonde bijstand aan te vragen

Inloop met oliebollen en rondleiding

Levenskunst 55+ Op 27 december as is er in het Huis van Katoen en Nu weer de maandelijkse “OVA-morgen”. Deze keer is er een gratis inloopochtend voor leden en niet-leden. We ontmoeten elkaar tussen Kerst en Oud en Nieuw  onder het genot van een kopje koffie of thee met een oliebol. Er is gelegenheid om een spelletje te spelen.  De TOP 2000 staat natuurlijk aan en gastvrouw Elsbeth van het Huis van Katoen en Nu geeft een rondleiding. Aanmelding is niet nodig. Je bent van harte welkom. De morgen begint om 10.00 uur en duurt tot 12.00 uur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Cobi Noordhoff:  T: 0546-860948          M: cobinoordhoff@gmail.com    

Letter voor Letter

“Letter voor Letter” wordt georganiseerd door de Overijsselse Bibliotheken en is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel. Kaarten kosten slechts € 1,- en zijn te koop bij het Theaterhotel Almelo

Geen geld voor Sinterklaascadeautjes ?

Wil je in aanmerking komen voor een cadeau voor je eigen kinderen, kleinkinderen of andere bekenden meld je dan nu aan

Tweedehands speelgoed- en kinderkledingmarkt

Op zaterdag 23 november as van 10.00 – 17.00 uur en op zondag 24 november as van 13.00 – 17.00 uur is er in de Ravelzaal van het Theaterhotel te Almelo een tweedehands speelgoedmarkt en een verkoop van tweedehands kinderkleding.

Sportdepot Almelo

Ieder kind moet kunnen sporten, maar niet ieder kind kan sporten omdat er bijvoorbeeld geen geld is voor kleding of schoenen.
Het Sportdepot gaat hier in voorzien. Kinderen uit gezinnen waar geen geld is om deze attributen te kopen, zijn welkom bij het Sportdepot!

Huttenland 2019

Timmeren, zagen, bouwen en spelen, het kan allemaal op Huttenland. Kom jij met je vrienden een gave hut bouwen? Thema: Het Wilde Westen Doelgroep: 8 tot en met 14 jaar Wanneer: Elke werkdag van 5 augustus 2019 t/m 21 augustus 2019 Tijd: 12.00 uur – 17.00 uur (later komen of eerder weggaan is geen probleem) Waar:  Wijk Aalderinkshoek Specifieke locatie: Het grasveld tussen de Kareliaflat en de Schubertstraat Entree: Gratis Aanmelden Je kunt je tijdens het evenement dagelijks aanmelden op het terrein. Geen zin om in de rij te wachten? Je kan je aanmelden op de website van Avedan!

Workshop digitaal fotoboek maken

In het Huis van Katoen en Nu is op vrijdag 2 augustus van 10.00 – 12.00 uur weer een OVA-morgen.  De ouderen leren, onder deskundige begeleiding, hoe je met digitale foto’s een prachtig fotoboek kunt maken. Alle (vakantie) foto’s in één boek! De workshop bevat drie hoofdzaken: hoe krijg je de foto’s van de smartphone naar de laptop, hoe maak je een eenvoudig fotoboek en hoe maak je een fotoboek met eigen fantasie. De deelnemers nemen naast een opgeladen laptop ook een telefoon en de met de smartphone meegeleverde usb-kabel mee. Deelname is gratis. Graag aanmelden vóór 23 juli as, na aanmelding ontvangen de deelnemers meer informatie: Hilly van Stuivenberg: hilly.vanstuivenberg@ouderenverenigingalmelo.nl Telefoonnummer: 06-47132442

Een digitale marktplaats voor vrijwilligerswerk èn burenhulp

Almelovoorelkaar is een digitale marktplaats voor vrijwilligerswerk èn burenhulp. Zowel vrijwilligersorganisaties als individuele bewoners kunnen hun vraag (vacature) en aanbod plaatsen op dit platform.

Bekijk hier het zomerprogramma dat begint op 27 mei en eindigt op 2 augustus 2019

Hier vindt u het zomerprogramma dat begint op 27 mei en eindigt op 2 augustus 2019. In die tijd zijn er 9 aansprekende OVA-activiteiten voor ouderen.

1 2

Zoek op de website