Billy Boem – training voor kinderen in een stressvolle gezinssituatie

De training is voor kinderen die behoefte hebben aan extra ondersteuning, omdat ze in de thuissituatie of directe omgeving veel spanning en stress ervaren.
Het is een club waar kinderen veel plezier hebben, samen kunnen spelen en iets helemaal voor zichzelf hebben. Ook leren de kinderen hun thuissituatie een plekje te geven. Ouders met veel spanning en stress proberen dit vaak voor kinderen te verbergen, maar kinderen hebben een enorme antenne om signalen op te pikken en voelen gelijk of er iets aan de hand is. Juist door er niet over te praten gaan kinderen van alles fantaseren.
Tijdens de training worden er speelse doe-activiteiten gedaan. Er wordt elke week een verhaal verteld van Billy Boem die thuis ook van alles meemaakt om er vervolgens samen over door te praten. Er worden vragen beantwoord, vaardigheden geoefend en tips gegeven. Kinderen zoeken gezamenlijk naar oplossingen.
Vooraf vindt er een kennismakingsgesprek plaats met het kind en de ouder(s). De club wordt begeleid door beroepskrachten.

Aanvullende informatie:

  • Voor wie: kinderen uit de hele regio in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar
  • Waar: in Almelo, locatie basisschool De Wereldboom
  • Wanneer: Week 40 –  start op dinsdag 29 september, tijdstip 15.30-17.00 uur
  • Frequentie: 10 bijeenkomsten van 1,5 uur & voor ouders 3 bijeenkomsten van 1,5 uur
  • Aantal deelnemers: maximaal 8 deelnemers, minimaal 6 deelnemers
  • Aanmelden: via de websitek.brink@avedan.nl of telefonisch via het algemene nummer hieronder.
  • Samenwerking: Beroepskrachten van de samenwerkende organisaties, Avedan, Mediant, Impluz, SMD/Wijkteams Enschede en Wijkracht, begeleiden de groep.

Meer informatie:

Zoek op de website