Nationaal Ouderenfonds brengt ouderen samen met kerst

Meer dan een miljoen ouderen in Nederland hebben nauwelijks sociale contacten. Veel van hen zijn ook met kerst alleen. Het Nationaal Ouderenfonds vindt dat dat anders kan en daarom organiseert zij, in samenwerking met Van der Valk, door het hele land kerstdiners. Ook in Almelo wordt een kerstdiner georganiseerd. Het diner wordt gehouden in het Van der Valk TheaterHotel op 12 december as van 17.30 uur – 21.00 uur.

De kerstdiners zijn bedoeld om ouderen samen te brengen tijdens de feestdagen. Daarnaast kunnen ouderen tijdens de diners in contact komen met mensen uit de buurt, zodat zij ook na de feestdagen meer aanspraak hebben. Het Ouderenfonds draagt hiermee bij aan de vergroting van de sociale wereld van ouderen.

Aanmelden
Kent u mensen die voor het kerstdiner in aanmerking komen wilt u deze dan aanmelden, onder vermelding van dieetwensen en of er vervoer gewenst bij:

Almelo Sociaal, Grotestraat 174, 7607CZ Almelo
Tel: 0546-45 69 09, even vragen naar Carla.
Email: info@almelosociaal.nl

Ouderen Verenging Almelo (OVA)
De OVA is een vereniging, voor iedere oudere, ongeacht sociale positie en levensbeschouwing. De vereniging wil graag een goed leven voor senioren in een zorgzame samenleving.

Het Nationaal Ouderenfonds
Het Nationaal Ouderenfonds steunt ouderen in Nederland met concrete diensten en activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn de BoodschappenPlusBus, de OuderenOmbudsman, de Zilverlijn en de kerstdiners. Alle diensten en activiteiten zijn gericht op het stimuleren van sociale contacten en zelfredzaamheid van ouderen om zo eenzaamheid te bestrijden.
Dankzij de inzet van tientallen vrijwilligers, de OVA en de sponsoring door Van der Valk kan het Ouderenfonds ook dit jaar weer ruim 4000 kerstdiners organiseren.

Zoek op de website