Tweedehands speelgoed- en kinderkledingmarkt

Internationale dag van de Rechten van het Kind

Op zaterdag 23 november as van 10.00 – 17.00 uur en op zondag 24 november as van 13.00 – 17.00 uur is er in de Ravelzaal van het Theaterhotel te Almelo een tweedehands speelgoedmarkt en een verkoop van tweedehands kinderkleding. De markt is in het kader van de Internationale Dag inzake de Rechten van het Kind. De opbrengst van de markt gaat naar de Stichting Matamba en wordt besteed aan de zorg voor weeskinderen. De markt vindt plaats in samenwerking met de gemeenschap Almelo van Het Apostolisch Genootschap, de Stichting Matamba, en het Theaterhotel Almelo. Tevens zijn er activiteiten voor jong en oud: een verloting, kinderen kunnen schminkt worden, de naam van een pop mag je raden en er zijn veegpietjes aanwezig waar kinderen mee op de foto kunnen.

Aanbod
Het speelgoed dat aangeboden wordt is compleet, heel en schoon. Er is ook nieuw speelgoed.

Weeskinderen
Het doel van de Stichting Matamba is de nodige zorg te verlenen aan de bevolking van Matamba en omgeving. Matamba is een klein dorp in Tanzania. De activiteiten van de stichting zijn vooral gericht op de ondersteuning van weeskinderen. Deze worden opgevangen door familieleden, vaak zijn dat opa’s en oma’s. De gezinnen worden ondersteund op het gebied van onderdak, voeding, onderwijs, gezondheidszorg en als het nodig is op juridisch vlak.  De 2de handsmarkt 2019 levert een financiële bijdrage aan de zorg voor de weeskinderen.

Internationale dag van de rechten van het kind
Elk jaar wordt op 20 november de Internationale Dag van de Rechten van het Kind gevierd. Op die dag zijn er allerlei activiteiten om te herinneren dat kinderen speciale rechten hebben. UNICEF en de Verenigde Naties hebben hiervoor op 20 november 1989 een verdrag aangenomen. Hierin zijn de basisrechten van alle kinderen ter wereld vastgelegd.

===========================================================================

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Cobi Noordhoff: tel: 0546-860948 mail: cobinoordhoff@gmail.com

Zie ook: www.stichting-matamba.nl

 

Zoek op de website