Tweedehands speelgoedmarkt

Op zaterdag 24 november as van 10.00 – 17.00 uur vindt er in de Ravelzaal van het Theaterhotel te Almelo een tweedehands speelgoedmarkt plaats. De markt is in het kader van de Internationale Dag inzake de Rechten van het Kind. De opbrengst van de markt gaat naar de Stichting Matamba en wordt besteed aan de zorg voor weeskinderen. De speelgoedmarkt vindt plaats in samenwerking met de gemeenschap Almelo van Het Apostolisch Genootschap, de Stichting Matamba, de Rotaract Almelo en het Theaterhotel Almelo.

Aanbod
Het speelgoed dat aangeboden wordt is compleet, heel en schoon. Er is ook nieuw speelgoed.

Weeskinderen
Het doel van de Stichting Matamba is de nodige zorg te verlenen aan de bevolking van Matamba en omgeving. Matamba is een klein dorp in Tanzania. De activiteiten van de stichting zijn vooral gericht op de ondersteuning van weeskinderen. Deze worden opgevangen door familieleden, vaak zijn dat opa’s en oma’s. De gezinnen worden ondersteund op het gebied van onderdak, voeding, onderwijs, gezondheidszorg en als het nodig is op juridisch vlak. Het doel van de 2de handsspeelgoedmarkt 2018 is een bijdrage te leveren in de zorg aan de weeskinderen.

Internationale dag van de rechten van het kind
Elk jaar wordt op 20 november de Internationale Dag van de Rechten van het Kind gevierd. Op die dag zijn er allerlei activiteiten om te herinneren dat kinderen speciale rechten hebben. UNICEF en de Verenigde Naties hebben hiervoor op 20 november 1989 een verdrag aangenomen. Hierin zijn de basisrechten van alle kinderen ter wereld vastgelegd.

Zoek op de website